ua en ru

"Свобода" розпалює неприязнь до єврейського народу, - ізраїльський політолог

Щоб зняти негативне ставлення до паломників-хасидів, що підігрівається деякими політиками, прах Раббі Нахмана потрібно перепоховати в Ізраїлі. Таку думку висловив відомий ізраїльський політолог, публіцист, громадський діяч Авігдор Ескін, передає ForUm.

"Ми вже стикалися у минулому з негативним ставленням частини уманчан до хасидського прочанам. Зараз в Україні діє приобретающая популярність партія "Свобода", яка розпалює неприязнь до єврейського народу. Ми не знаємо точно, хто вчинив злочин (у ніч на суботу 20 липня злочинці , озброєні сокирою, вчинили напад на наметове містечко паломників-хасидів, розташований в Умані) і з якими намірами. Можна лише сказати, що атмосфера ненависті, що підігрівається деякими політичними силами в Україні, сприяє такого роду явищам", - сказав він.

За словами ізраїльського політолога, в ситуації, що створилася, найбільш правильним рішенням буде досягнення угоди між урядом України та урядом Ізраїлю про перепоховання праху Раббі Нахмана в Ізраїлі.

Нагадаємо, могила Раббі Нахмана (Брацлавського) в Умані - одна з найбільш шанованих святинь хасидів, місце щорічних масових паломництв.