ua en ru

"Свобода" проти скорочення фінансування оборонного комплексу в рамках антикризових заходів

"Свобода" проти скорочення фінансування оборонного комплексу в рамках антикризових заходів.

"Свобода" проти скорочення фінансування оборонного комплексу в рамках антикризових заходів. Про це з трибуни Верховної Ради України в ході вечірнього засідання заявив голова фракції "Свобода" Олег Тягнибок, передає кореспондент РБК-Україна.

"У бюджеті не вистачає 289 млрд грн. Не вистачає у скарбниці України! Це ж як треба було красти? Я скажу, де ці гроші! Вони їх перевели в золоті злитки, які ховають у своїх сейфах! В золотих батони!", - заявив Тягнибок.

При цьому Тягнибок зазначив, що "Свобода" запропонувала виключити ряд статей в антикризовому пакеті.

"У нас пропонують мінус 500 млн грн на Міноборони, і це в стані війни! Цього робити ні в якому разі не можна. На 16 млн грн пропонують скоротити утримання Держприкордонслужби! Викреслити! Не можна цього робити!.. Потрібно збільшити акциз на алкоголь і сигарети. Те що уряд пропонує, це навіть мало! Якщо ми збільшуємо податок при реєстрації автомобілів, що вдарить по тих, хто стояв на Майдані, то чому тільки на 6% збільшується податок на розмитнення дорогих автомобілів і яхт?", - додав Тягнибок.

Тягнибок запропонував прийняти закони про ліквідацію приватних монополій, повернення стратегічних підприємств у державну власність, як і повернення коштів, виведених в офшори.

Також Тягнибок запропонував збільшити податок на ввезення іноземної друкованої продукції.

"Це стосується також ввезення російської книжкової продукції", - сказав він.