ua en ru

"Свобода" оскаржить рішення Харківської облради з видобутку сланцевого газу в області

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" оскаржить рішення Харківської обласної ради, яка погодила проект угоди про видобуток сланцевого газу на території області. Про це заявив голова Харківської обласної організації "Свободи", народний депутат України Ігор Швайка, повідомляє прес-служба партії.

"Прикметно, що питання про надання погодження в порядку денного сесії облради з'явився лише напередодні в другій половині дня. Очевидно, що депутати свідомо Намагалися уникнути розголосу небезпечного для суспільства галузі питання", - наголошується в повідомленні "Свободи".

Як зазначив Швайка у своєму виступі на сесії Харківська облради, основними екологічними загрозами і недоліками розвідки і видобутку сланцевого газу є вилучення великих земельних площ з ризиком незворотною втрати родючих грунтів, вилучення значних обсягів води (від 5 до 20 тис. куб. м на одну свердловину), забруднення водоносних горизонтів і втрати підземних питних джерел, більша ймовірність виникнення деформацій поверхні і т.д.

"Незважаючи на те, що Харківська обласна рада погодила проект угоди про розподіл вуглеводнів, ікі намірів видобувати компанія Shell, ми з української екологічної лігою будемо готувати позовні заяви і переходить до акцій прямої дії", - заявив Швайка.

Відзначимо, сьогодні також нардеп від "Свободи", голова парламентського комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех зареєструвала у Верховній Раді постанову про проведеної 20 березня парламентська слухань на тему: "Екологічні проблеми видобутку сланцевого газу в Україні".

Читайте також: Донецька облрада проігнорувала екоугрози при підписанні угоди з Shell про видобуток сланцевого газу, - "Свобода"