ua en ru

"Свобода" і КПУ не підтримує захоплення кабінетів як метод вирішення конкретних проблем

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" не підтримує захоплення кабінетів як метод вирішення конкретних проблем. Таку думку висловив сьогодні народний депутат від "Свободи" Ігор Швайка на нараді у губернатора Луганської області Володимира Пристюка по ситуації на шахті "Червоний партизан" ("ДТЕК Свердловантрацит"), де 10 січня кабінет директора зайняли представники Незалежної профспілки міста Свердловська (НПмС).

"Нам треба відпрацювати, не захоплювати кабінети, - сказав Швайка. - Я приїхав на підприємство, воно працює... Ми витратили більше години, щоб побачити відносини профспілки і роботодавця... Колективного трудового спору на шахті не існує".

Представник "Свободи" пояснив, що реорганізація в "ДТЕК Свердловантрацит" проходить в рамках політики ДТЕК по переходу від трирівневої до дворівневої системи управління. "Будь-яка зміна є природним. Потрібно пояснювати, постійно пояснювати, щоб не було конфлікту", - вважає він.

Народний депутат запропонував узяти паузу для вивчення всіх документів.

Голова первинної профспілкової організації ПРУП шахти "Червоний Партизан" Василь Васильченко у зв'язку з цим заявив, що він представляє інтереси 3654 робітників шахти. В той же час в НПгС входить близько 10 осіб. Він виступив проти вирішення будь-яких питань без думки колективу.

Народний депутат від Компартії Спиридон Кілінкаров у зв'язку з цим закликав не політизувати питання.
"В рамках закону повинні діяти всі. Треба чітко дотримуватися законодавства... Давайте не будемо доводити до того, щоб влаштовувати в умовах економічної кризи політичні акції", - сказав Кілінкаров.