ua en ru

"Сведбанк" продав свій роздрібний портфель "Дельта Банку"

АТ "Сведбанк" (публічне) 25 травня 2012 р. здійснив операцію з продажу прав вимог за поточним роздрібним портфелем на користь АТ "Дельта Банк" (публічне). Про це повідомляє прес-служба "Сведбанку".

"Угода стала одним із кроків в рамках реалізації нової стратегії, яка була прийнята "Сведбанком" у вересні 2011 р. з метою виходу з роздрібного сегменту ринку та фокусуванні виключно на корпоративних клієнтах. Потенційні покупці пройшли тендерний відбір, організованийу відповідності з місцевим законодавством і міжнародною практикою", - йдеться в повідомленні.

Згідно заяві банку, ключову роль в ухваленні рішення на користь "Дельта Банку" відіграв його досвід на ринку роздрібного бізнесу і те, що він володіє розгалуженою мережею відділень.

Починаючи з 25 травня, клієнти "Сведбанку", що мають кредити у портфелі, який був проданий, стають клієнтами "Дельта Банку". Протягом найближчих двох тижнів всі клієнти, чиї інтереси були зачеплені в ході операції, отримають письмові повідомлення за підписом двох банків.

Нагадаємо, 20 вересня 2011 р. группа Swedbank прийняла рішення про вихід з роздрібного сегменту кредитування на Україні і фокусуванні уваги виключно на корпоративних клієнтах. Чистий збиток українського "Сведбанку" за 2011 р. склав 520,22 млн грн проти прибутку роком раніше.