ua en ru

"Стажування за кордоном в новому навчальному році пройдуть 360 українських студентів", - Табачник

В державній програмі стажування за кордоном в новому навчальному році візьмуть участь 360 українських студентів. Про це на прес-конференції заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Минулого року ми відправили на навчання і стажування за кордон 275 студентів, аспірантів і молодих викладачів, яких рекомендували вузи. В цьому році буде 360 студентів. Кошти на все це є", - зазначив Табачник.

За його словами, цього року за держпрограмою навчання за кордоном значно розширена кількість країн для стажування.

"Це програма, яку затвердив Кабмін - навчання і стажування студентів в кращих вузах і університетах світу. Минулого року це була лише Європа і трохи Сполучених Штатів. Цього року додалися ще до США, Британії, Німеччини, Швейцарії, Франції - Канада, Японія і кілька провідних універститетів Китаю, які входять до 100 кращих по рейтингу", - повідомив Табачник.

Міністр додав, що через обмежені можливості фінансування програма охоплює лише 9 технологічних спеціальностей, зокрема, екологію, теоретичну фізику та нанофізику.

"Ми обмежили цю програму дев'ятьма технологічними новітніми спеціальностями, тому що немає можливості в держбюджеті по всіх спецальностях це зробити", - додав Табачник.

Нагадаємо, в Україні у вступній кампанії 2012 р., яка проходила з 2 по 31 липня, взяли участь більше 620 тис. абітурієнтів, що більше учасників вступної компанії 2011 р. в чотири рази.