ua en ru

"Смарт-Холдинг" і СКМ завершили юридичний процес розподілу часток HarvEast

"Смарт-Холдинг" і СКМ у рамках удосконалення системи корпоративного управління завершили юридичний процес розподілу часток в акціонерному капіталі HarvEast. Про це повідомляє прес-служба СКМ.

У відповідності з раніше підписаними угодами після завершення всіх формальних процедур у статутному фонді сільськогосподарського холдингу HarvEast 75% належить групі СКМ, 25% - "Смарт-Холдингу".

"Відповідно до затвердженої акціонерами стратегії розвитку HarvEast у середньостроковій перспективі планується збільшення земельного банку до 500 тис. га. Інші напрямки інвестицій: купівля нової техніки, наукові розробки та розвиток персоналу", - йдеться в повідомленні.

HarvEast Holding - сільськогосподарський холдинг, що володіє і управляє активами в Донецькій області та АР Крим. Основні напрями діяльності холдингу: рослинництво (вирощування пшениці, соняшнику, ячменю, багаторічних трав, кукурудзи) і молочне тваринництво.

Холдинг HarvEast створений 10 березня 2011 р. на базі сільськогосподарських активів ПАТ ММК ім. Ілліча. Загальний банк оброблюваної землі становить 197 тис. га; поголів'я великої рогатої худоби - 17,5 тис. голів. Акціонерами HarvEast Holding є група СКМ і група "Смарт-Холдинг".