ua en ru

"Сіті" і "Арсенал" влаштували гольову перестрілку, "Реал" не зміг переграти "Осасуну", а"Баварія" відірвалася від переслідувачів

"Манчестер Сіті" заявив про претензії на золото, розгромивши вдома "Арсенал" з рахунком 6:3, після чого "Челсі" скоротив відставання від лідера до двох балів. "Баварія" перемогла вдома "Гамбург" і збільшила відрив від другого місця до семи очок, а дортмундська "Боруссія" зіграла внічию на полі "Хоффенхайма". Дубль Неймара допоміг "Барселоні" здолати "Вільяреал", а "Реал", поступався по ходу виїзного поєдинку з "Осасуною" у два м'ячі, зумів у підсумку вирвати нічию.

"Манчестер Сіті" заявив про претензії на золото, розгромивши вдома "Арсенал" з рахунком 6:3, після чого "Челсі" скоротив відставання від лідера до двох балів. "Баварія" перемогла вдома "Гамбург" і збільшила відрив від другого місця до семи очок, а дортмундська "Боруссія" зіграла внічию на полі "Хоффенхайма". Дубль Неймара допоміг "Барселоні" здолати "Вільяреал", а "Реал", поступався по ходу виїзного поєдинку з "Осасуною" у два м'ячі, зумів у підсумку вирвати нічию.

Англія

Рахунок у грі "Сіті" і "канонірів" на 14-й хвилині відкрив Серхіо Агуеро після подачі кутового. Хоча Тео Уолкотт з допомогою рикошету відновив рівновагу, до перерви Альваро Негредо встиг повернути лідерство "городянам". На початку другого тайму Фернандіньо вразив ціль крученим ударом зі штрафного, на що Уолкотт відповів своїм другим голом. Але точні удари Давіда Сільви і того ж Фернандіньо остаточно вбили інтригу. У доданий час захисник "Арсеналу" Пер Мертезакер відквитав один м'яч, але "Сіті" вистачило часу, щоб заробити пенальті, який був реалізований Яя Туре. У восьми домашніх матчах цього сезону "городяни" забили вже 35 голів. Перемога підняла "Сіті" на третє місце.

Другу сходинку окупував "Челсі", який відстає від "канонірів" на два бали. В матчі з "Крістал Пелес" сині повели на 16-й хвилині, коли відзначився Фернандо Торрес. Маруан Шамах зрівняв рахунок, але ще в першому таймі Рамірес встановив остаточний результат - 2:1.

Четверте місце займає "Евертон", який продлив безпрограшну серію до дев'яти матчів. Цього разу "іриски" з рахунком 4:1 розгромили вдома "Фулхем". Відзначилися Леон Осман, Шімус Коулмен, Гарет Баррі і Кевін Міральяс.

"Ньюкасл" і "Саутгемптон" розійшлися миром - 1:1. Гол Пітера Уиттингема приніс "Кардіфф Сіті" мінімальну перемогу над "Вест Бромвічем" і вивів валлійців на 14-е місце. У матчі "Вест Хема" з "Сандерлендом" голів забито не було, як і в грі між "Халл Сіті" і "Сток Сіті".

Німеччина

"Баварія" довела відрив до семи балів. За три хвилини до перерви Маріо Манджукіч відкрив рахунок, а на початку другого тайму Маріо Гетце подвоїв перевагу мюнхенців. У самій кінцівці П'єр-Мішель Ласогга відродив надії "Гамбурга", але вже в доданий час Джердан Шачирі зробив рахунок 3:1.

Дортмунд йде третім, але відстав від лідера вже на 12 балів, втративши очки на полі "Хоффенхайма". Втім, підопічні Юргена Клоппа ще легко відбулися, так як до 37-й хвилині програвали 0:2 після голів Свена Шипплока і Кевіна Фолланда. Однак П'єр-Емерік Обамеянг і Лукаш Піщек врятували матч - 2:2.

Менхенгладбахська "Боруссія", яка знаходиться на четвертій сходинці, зіграла по нулях з "Майнцем". Тоді як "Аугсбург" піднявся на восьму позицію завдяки перемозі над "Айнтрахтом" з Брауншвейга з рахунком 4:1.

"Ганновер" відіграв три голи і врятувався від поразки в матчі зі скромним "Нюрнбергом" - 3:3. Головним героєм став Мам Дуиф, який оформив дубль за три останні хвилини. Шосте місце займає "Герта", ще в п'ятницю перемогла "Вердер" - 3:2. "Вольфсбург" з результатом 3:1 поклав на лопатки "Штутгарт".

Іспанія

"Барса", яка програла в минулому турі на виїзді "Атлетику", прийшла в себе і завдяки дублю Неймара здолала "Вільяреал" в рідних стінах - 2:1. Бразилець, у середу оформив хет-трик у переможному поєдинку Ліги чемпіонів УЄФА з "Селтіком" (6:1), знову показав, що він у чудовій формі. Форвард реалізував пенальті, призначений за гру Маріо Гаспара рукою, і вивів каталонців уперед.

На початку другого тайму Матео Музаккьо відновив рівновагу, однак на 68-й хвилині Неймар, замкнувши простріл Алексіса Санчеса, приніс синьо-гранатовим перемогу. "Атлетіко" може наздогнати дружину Херардо Мартіно за очками, якщо в неділю виграє вдома у "Валенсії".

"Реал" відстає від лідера вже на п'ять очок, але повинен бути радий, що хоч щось заробив у поєдинку з "Осасуною". Пропустивши два голи від Оріоля Рієри в першому таймі, на 44-й хвилині підопічні Карло Анчелотті ще й залишилися вдесятьох, оскільки за другу жовту картку був видалений Серхіо Рамос.

У меншості "Реал" проявив характер. Ще до перерви Іско точним ударом в кут відквитав один м'яч. На 79-й хвилині суддя зрівняв склади команд, відправивши в роздягальню Франсиско Сільву, і буквально відразу ж гості зусиллями Пепе зрівняли рахунок.

"Гранада", здолавши на виїзді "Райо Вальєкано" (2:0), піднялася на десяте місце, а ще в п'ятницю ввечері "Леванте" взяв верх над "Ельче" - 2:1. "Малага" обіграла "Хетафе" завдяки голу Роке Санта Круса і стала 13-й у турнірній таблиці.

Використані матеріали УЄФА