ua en ru

"Сильна Україна" Тігіпко має всі шанси подолати виборчий бар'єр, - політолог

Партія "Сильна Україна", яку очолює Сергій Тігіпко, може отримати більш високу підтримку виборців на виборах, ніж зараз прогнозується. Таку думку висловив директор департаменту зовнішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень Ярослав Ковальчук.

"Він має всі шанси подолати виборчий бар'єр. Тігіпко зробив ставку на керівництво місцевих партійних організацій і політиків, які з ним вже давно. Та ж Світлана Фабрикант, яка з Тігіпком уже давно. Альянс з Хорошковським теж органічний, і це може дати переваги під час голосування, хоча я б не говорив, скільки додатково голосів це дасть", - підкреслив Ковальчук.

"Сильна Україна" - одна з тих політичних сил, хто буде орієнтуватися на електорат півдня та пходу. Інші політичні сили більше орієнтуються на Центральну і Західну Україну. Ще президентські вибори показали, що Тігіпко має стабільну підтримку на півдні та сході і тепер зможе прийняти частину електорату Партії регіонів, вважає експерт.

В цьому плані партія буде заявляти про свою підтримку миру на сході України, а також промислового виробництва та підприємництва. Для цього в списку представлені великі бізнесмени. "Великим придбанням списку став відомий інвестиційний банкір Ігор Мазепа", - зазначив експерт.

Він також зазначив, що партії, сформовані на руїнах Партії регіонів, об'єднаються.

"Сергій Тігіпко прийняв правильне рішення йти окремо. У цьому альянсі він давав би більше залишкам Партії регіонів, ніж навпаки", - пояснив Ковальчук.

"У цього політика є стабільний рейтинг, і політична історія. Він ще влітку почав виборчу кампанію. У нього хороші стартові позиції для подолання виборчого бар'єру і можливі альянси з Партією регіонів тільки знизили б його шанси", - додав експерт.