ua en ru

"Шереметьєво" припиняє обслуговувати рейси "АероСвіт" з 11 грудня через борги

Московський аеропорт "Шереметьєво" з 11 грудня 2012 р припиняє обслуговувати рейси української авіакомпанії "АероСвіт" через борг в 165,5 млн руб., повідомили в прес-службі аеропорту. "Починаючи з 00:00 мск 11 грудня 2012 р всі рейси авіакомпанії "АероСвіт" на приліт і виліт обслуговуватися не будуть (починаючи з рейсу VV 451 00:20 Київ (Бориспіль) - Москва (Шереметьєво). Пасажирам необхідно звертатися безпосередньо в авіакомпанію ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з домовленістю між перевізником і аеропортом, рейси авіакомпанії "АероСвіт" за поточну добу - 10 грудня - з "Шереметьєво" будуть обслужені в повному обсязі. "У перший день закриття рейсів 11 грудня 2012 р Міжнародний аеропорт "Шереметьєво" надасть необхідне сприяння пасажирам в організації вильоту. Авіакомпанія "Аерофлот" забезпечить виліт пасажирам код-шерінгових рейсів "АероСвіт ", у яких є квитки "Аерофлоту", - відзначили в Шереметьєво.

Починаючи з 12 грудня 2012 р пасажирам авіакомпанії "АероСвіт", які не здійснили повернення квитків, рекомендується звертатися в авіакомпанію.

Про те, що польоти компанії "АероСвіт" можуть бути припинені, стало відомо 5 грудня. Тоді Федеральне агентство повітряного транспорту РФ (Росавіація) повідомило, що борг українського перевізника за аеронавігаційне обслуговування на повітряних трасах перевищив 1 млн дол, аеропортове і аеронавігаційне обслуговування в "Шереметьєво" - 180 тис. дол. Пізніше повідомлялося, що компанія почала частково погашати борги. Компанія виконує польоти в аеропорти Москви - Шереметьєво і Внуково. Також "АероСвіт" літає в Калінінград, Ростов-на-Дону і Санкт-Петербург.