ua en ru

"Шахтар" розгромив "Севастополь", "Дніпро" розібрався з "Іллічівцем", а "Чорноморець" обіграв "Ворсклу"

Завдяки швидкому голу, "Чорноморець" вивіз з Полтави мінімальну перемогу. "Шахтар" вдома розгромив "Севастополь" 4:0. "Карпати" врятували нічию у грі з донецьким "Металургом". І "Дніпро" на класі обіграв "Іллічівець" 3:1.

Завдяки швидкому голу, "Чорноморець" вивіз з Полтави мінімальну перемогу. "Шахтар" вдома розгромив "Севастополь" 4:0. "Карпати" врятували нічию у грі з донецьким "Металургом". І "Дніпро" на класі обіграв "Іллічівець" 3:1.

Ворскла - Чорноморець 0:1
Голи:
Ковальчук, 10

Складами обидва наставники не здивували. У гостей взагалі на поле вийшли всі найсильніші, у господарів не вистачало хіба що Ахмеда Янузі, без якого «Чорноморцю» легше було розгадувати атакувальні задуми суперника. І один з найнебезпечніших за своїм потенціалом напад цього разу програв суперечку дуже надійному захисту. При цьому «моряки» відзначились самі лише раз, однак і цього вистачило для максимального здобутку. До того ж гол у ворота Дмитра Непогодова було забито швидко після по нотах розіграного кутового. Маркус Бергер на ближньому куті воротарського майданчика головою перевів м'яч собі за спину, де на такий пас очікував Кирило Ковальчук. Він випередив Дениса Дедечка і з 5-ти метрів пробив невідпорно.

Надалі «Чорноморець» за інерцією атакував, а десь після 30-ї хвилини ініціатива відійшла до господарів. Однак багато неприємностей опоненту вони не створили. До перерви можна згадати удар Олега Міщенка під поперечину, а у другому таймі кілька ударів від Євгенія Ткачука, Олександра Скляра. Останній разом з Йованом Маркоскі, вийшовши на заміну, загострив ситуацію на чужій половині поля. Але були моменти і в одеситів, щоб заздалегідь зняти всі питання. Зокрема, Олексію Антонову завадив рикошет, аби точно пробити з близької відстані і подвоїти рахунок. Як наслідок, «Ворскла» залишилась 6-ю, а от переможці зустрічі випередили за набраними очками «Металіст», в якого є ще 2 поєдинки у запасі.

Шахтар - Севастополь 4:0
Голи:
Тайсон, 8, Чигринський, 23, Луїс Адріано, 26, Срна, 34

Геннадій Орбу не підготував якихось сюрпризів стартовим складом. Питання могла викликати лише позиція форварда. Її, як і в попередніх турах, зайняв колишній донеччанин Пипип Будківський. Серед його партнерів було ще кілька виконавців, які пройшли школу сьогоднішнього суперника. Мірча Луческу вже традиційно після ігор збірних декому з тих гравців, які нещодавно повернулись до табору команди, дав відпочити. Але гравці, які вийшли на поле, з великим ентузіазмом взялись до штурму чужих воріт, і за перші півгодини не залишили сумнівів у підсумковій перемозі.

Нарешті у поточному Чемпіонаті ПЛ забив Тайсон. В одній з перших атак він взяв гру на себе, втік від півзахисників суперника, не встиг зблизитись із захисниками і низом пробив у дальній кут - 1:0. Не варто перелічувати всі можливості для голів у ворота Ігоря Литовки. Обмежимось лише реалізованими епізодами. Другий м'яч господарів на рахунку Дмитра Чигринського - оборонець відгукнувся на навіс Дугласа Кости від лівої бокової лінії. Потім Луіс Адріано допоміг своєму співвітчизнику заробити другий гольовий пас, який цього разу йшов низом. Нарешті, невтомний Даріо Срна прямим ударом зі штрафного вже на 34-й хвилині встановив остаточний рахунок - 4:0. У другому таймі перевага господарів нікуди не поділась, але до взяття воріт справа більше не дійшла.

Карпати - Металург Д 2:2
Голи:
Гладкий, 2, 87 - Мораєс, 23, Болбат, 52

Старт зустрічі показав, що суперники головним акцентом власних дій обрали атаку. І ледь не одразу за сміливий початок гостей львів'яни їх покарали разючою контратакою. Майстер передач Младен Бартуловіч з лівого флангу ідеально навісив на Олександра Гладкого. Форвард головою спочатку поцілив у стійку чужих воріт, але першим виявився на добиванні - 1:0. Надалі команди також не затримувались у центрі поля, але більш успішними тепер виявились гості. І м'яч у відповідь цілком визрів до того, коли він став реальністю. Грегорі Нельсон пробив потужно низом метрів з 18-ти, а друге результативне добивання матчу тепер на рахунку Джуніора Мораєса - 1:1.

Команди помінялись ролями на старті другої 45-хвилинки. Тепер вже «Металург» зумів вийти у лідери матчу. Гостям став у пригоді швидкий лівий фланг, де Гєоргій Зотов розпочав атаку, Мораєс, який туди змістився, виграв єдиноборство в опонента, звільнив місце для Сергія Болбата, і той не змарнував нагоди забити прем'єрний м'яч у Прем'єр-лізі - 1:2. Наздоганяючи донеччан, «Карпати» були не такими переконливими, як суперник годиною раніше, проте свого все ж таки досягли. Денис Мірошниченко зробив подачу з правого флангу, а Гладкий обіграв опікунів та забив свій другий (і знову красивий) гол у матчі. На завершальних хвилинах ближчими до перемоги був «Металург», однак Микола Морозюк, вийшовши сам на сам, довго обробляв м'яч, і Олександр Ільющенков не дав змоги пробити по своїх воротах.

Дніпро - Іллічівець 3:1
Голи
: Матеус, 17, Жуліано, 23, Гама, 88 - Полянський, 90+1

Наприкінці календарного року «Дніпро» знаходиться у чудовій формі, якій на заваді не стали ані пригніченість українських збірників після поразки у Франції, ані відсутність Романа Зозулі, оскільки нападник пропускав лише перший з 3-х матчів дискваліфікації. До того ж «Іллічівець» для господарів давно вже є зручним суперником, і доволі швидко стало зрозуміло, що впертої боротьби глядачі не побачать. Рахунок відкрив Матеус, якому Євген Коноплянка на лівому фланзі віддав пас на хід, і бразилець з-під захисника забив у ближній кут воріт Рустама Худжамова. Потім Коноплянка віддав ще одну передачу - тепер повітрям на Джуліано, який не мав конкурентів просто перед чужими воротами.

Рахунок міг продовжувати зростати тими ж темпами, але дніпропетровці віддавали належне футбольній красі, нехтуючи ефективністю при завершенні атак. А от в «Іллічівця» мало що запам'яталось з дій на чужій половині поля, хоча після перерви гості проводили там значно більше часу. Але забив знову «Дніпро». Третя гольова атака зародилась на правому фланзі, де Артем Федецький і Матеус створили чудові передумови для завершального удару Бурно Гама. Втім, маріупольці не пішли з поля з «великою» та «сухою» поразкою. У компенсований час перший і єдиний влучний удар по воротах Дениса Бойка виявився результативним. Це Олексій Полянський вкотре нагадав про своє вміння потужно виконувати штрафні удари.

Нагадаємо, що раніше "Зоря" і "Металург" розійшлися миром у Запоріжжі.

Використані матеріали УПЛ