ua en ru

"Шахтар" розгромив "Металург", "Динамо" обіграло "Таврію", а "Металіст" не впорався з "Говерлою"

В Україні завершилися матчі 21-го туру української футбольної Прем'єр-ліги. Поєдинки відбулися 16 березня.

В Україні завершилися матчі 21-го туру української футбольної Прем'єр-ліги. Поєдинки відбулися 16 березня.

Першими вийшли на футбольне поле стадіону "Ворскла" в Полтаві гравці "Ворскли" і "Зорі". Рахунок відкрили гості - Хомченовський увійшов у штрафну, прострілив на Болі і Яник відзначився голом. На початку другого тайму господарі відповіли голом Яховича після подачі кутового. Після цього команди забити не змогли.

А от в протистоянні запорізького "Металурга" і донецького "Шахтар" донеччани чітко підтвердили свій статус фаворита. Спочатку оборона запорожців упустила Адріано, який реалізував вихід один на один. Потім голом з центру штрафного відзначився Тейшейра. А потім Алекс і зовсім зробив дубль - після подачі Едуардо з флангу Тейшейра довів рахунок до розгромного.

А ось всі голи в матчі "Металіст" - "Говерла" були забиті в дебюті гри. Спочатку Шарпар відібрав м'яч у Гуйє і реалізував вихід на Горяїнова. Потім сенегалець виправився, завершивши точним ударом головою подачу Шав'єра зі штрафного. Незважаючи на стрімкі атаки, харків'яни більше забити не змогли і опустилися на четверте місце.

А в Києві "Таврія" формально приймала місцеве "Динамо". І головний аутсайдер чемпіонату повністю програв київській команді. Спочатку відзначився Мбокані голом головою після подачі від краю поля. Потім у другому таймі Ярмоленко точним ударом з центру штрафного майданчика завершив атаку "Динамо". А в доданий час "Таврія" відіграла один гол - Хачеріді віддав назад поганий пас, Бурдужан м'яч підхопив, обійшов Рибку і закотив у порожні ворота.

Нагадаємо, раніше "Дніпро" розгромив "Севастополь", "Волинь" обіграла "Карпати", а "Іллічівець" і "Металург" розійшлися миром.

Чемпіонат України. Турнірна таблиця:

1. Шахтар - 44
2. Динамо - 39
3. Дніпро - 38
4. Металіст - 37
5. Чорноморець - 35
6. Зоря - 28
7. Ворскла - 27
8. Металург (Донецьк) - 27
9. Волинь - 23
10. Іллічівець - 21
11. Карпати - 19
12. Севастополь - 19
13. Говерла - 18
14. Металург (Запоріжжя) - 8
15. Таврія - 8