ua en ru

"Сен-Гобен" побудує завод з виробництва гіпсокартону та інвестує 10 млн євро у розробку родовища гіпсу в Івано-Франківській обл

Міжнародна група компаній "Сен-Гобен" планує побудувати завод з виробництва гіпсокартону потужністю 30 млн кв. м гіпсокартону на рік у Городенківському районі Івано-Франківської області та має намір інвестувати 10 млн євро у розробку Троянського родовища гіпсу у Тлумацькому районі Івано-Франківської області. Про це повідомив сьогодні в Івано-Франківську під час підписання протоколу про наміри між Івано-Франківською облдержадміністрацією і ТОВ "Сен-Гобен будівельна продукція Україна" генеральний директор компанії Микола Троїцький, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Протокол про наміри підписали голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк і М.Троїцький у присутності президента концерну "Сен-Гобен" в країнах СНД Тьєррі Фурньє.
М.Троїцький зазначив, що інвестиції компанії у проект складуть 50 млн євро. Він повідомив, що у 2011 р. розпочнуть проектно-вишукувальні роботи, а у 2015 р. - планують відкрити завод.
М.Троїцький також акцентував на екологічності виробництва, його безпечності, соціальній та економічній складовій для місцевих територій та громад.
Також за даними М.Троїцького, "Сен-Гобен" має намір вкласти 10 млн євро у розробку Троянського родовища гіпсу у Тлумацькому районі Івано-Франківської області, з яких 6 млн євро вкладе безпосередньо у розробку кар'єра та розвиток інфраструктури, 4 млн євро - у будівництво дробильно-сортувального заводу.
Потужність кар'єра - 300 тис. т гіпсу на рік. Розробку родовища гіпсу компанія розпочала у 2007 р. У 2010 р. розпочато видобуток гіпсу.
Для реалізації проекту ТОВ "Сен-Гобен Будівельна Продукція Україна" створила приватне підприємство "Троянські гіпси" у Тлумацькому районі.