ua en ru

"Самопоміч" закликає коаліцію не вести переговори з "Опозиційним блоком"

Об'єднання "Самопоміч" закликав колег по майбутньої парламентської коаліції не проводити кулуарні переговори з представниками "Опозиційного блоку" та іншими депутатами, які голосували за "диктаторські закони 16 січня".Про це заявила представник партії Оксана Сироїд.

"Процес початку роботи нової Ради завжди непростий. Під час обрання керівництва парламенту і голів комітетів потрібно врахувати різні точки зору і знайти загальні позиції. Але не можна переходити певну межу. Для "Самодопомоги" ця грань - це співпраця з "Опозиційним блоком" і депутатами, які голосували за диктаторські закони", - зазначила вона.

Політик підкреслила, що партія "Самопоміч" виступає проти того, щоб представники "Опозиційного блоку" отримували посади в Раді нового скликання. "Це не опозиція - це люди, які винні в смертях українців та їх знаходження в стінах парламенту - це недопрацювання прокуратури, а не факт, з яким треба змиритися", - додала вона.

Нагадаємо, що "Опозиційний блок" посів четверте місце на виборах в Раду, набравши 9,43% голосів виборців. Днями в ЗМІ з'явилася інформація про те, що "Блок Петра Порошенко" веде переговори з "Опозиційним блоком" про підтримку кандидатури Володимира Гройсмана на пост спікера парламенту в обмін на посаду першого віце-спиккра для одного з лідерів "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула.