ua en ru

"Роснефть": Зниження цін на бензин призведе до його нестачі на російському ринку

Зниження цін на бензин, на якому наполягає Федеральна антимонопольна служба (ФАС Росії), може обернутися його нестачею на російському ринку, попередила "Роснефть", повідомляє РБК daily. "Дефіцит може виникнути через дії власників незалежних АЗС, які при зниженні цін почнуть скуповувати бензин в Росії і перепродувати його за кордон", - йдеться в повідомленні. Незалежні заправники, в свою чергу, переконані, що у нестачі винні, навпаки, великі компанії.
Наприкінці червня ФАС розіслало найбільшим російським нафтовим компаніям листа з вимогою знизити оптові ціни на нафтопродукти. "Роснефть" у листі антимонопольникам, вказала на можливі негативні наслідки цього кроку. Зокрема, у компанії вважають, що "це може призвести до ажіотажного попиту, розгойдування ринку закупівель і, з великою ймовірністю, зникнення бензину з ринку".
В "Роснефті" наполягають на тому, що "єдиною мірою стабілізації ринку в ситуації, що склалася є стимулювання насичення вітчизняного ринку паливом". У компанії вважають, що це можна зробити виключно за рахунок продовження терміну обігу на внутрішньому ринку палива класу Євро-2.