ua en ru

"Росатом" констатує відставання в реалізації проекту будівництва ЗПЯТ в Україні

Представники "Росатому" визнали наявність істотного відставання від початкового графіка реалізації проекту з будівництва "Заводу з виробництва ядерного палива в Україні.

Представники "Росатому" визнали наявність істотного відставання від початкового графіка реалізації проекту з будівництва "Заводу з виробництва ядерного палива в Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Росатому".

ВАТ "ТВЕЛ" (паливна компанія держкорпорації "Росатом") і український Державний концерн "Ядерне паливо" провели в Москві двосторонні консультації в рамках реалізації проекту з організації в Україні виробництва ядерного палива.

На зустрічі обговорювалися питання подальшого фінансування проекту, ліцензійний договір, а також необхідні дії для оплати і постачання технологічного обладнання для першої черги заводу, виготовленого на потужностях ВАТ "ТВЕЛ".

"Сторони визнали наявність істотного відставання від початкового графіка реалізації проекту і домовилися про його актуалізацію для уточнення термінів введення в експлуатацію першої черги виробництва", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що за результатами зустрічі сторони висловили готовність до знаходження взаємоприйнятних рішень з максимальним урахуванням інтересів сторін.

Наступні консультації в двосторонньому форматі відбудуться в Україні і будуть приурочені до загальних зборів акціонерів ПрАТ "Завод ЯТ", яке заплановане на 4 вересня.