ua en ru

"Прем'єр" ДНР Захарченко подав у відставку

"Прем'єр" так званої "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко написав заяву про відставку.

"Прем'єр" так званої "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко написав заяву про відставку. Про це він повідомив в інтерв'ю російському виданню "Русский репортер".

"Я тільки що написав заяву про відставку. Ти сидиш зараз поруч з людиною, яка через два з половиною години вже може не бути прем'єр-міністром", - заявив Захарченко.

Він пояснив цей крок тим, що якщо він залишиться прем'єром", якісь люди його можуть змусити підписати з українською владою угоду про передачу територій Донецької області, які зараз перебувають під контролем бойовиків.

"Я не можу зрадити своїх людей. Я вчора всю ніч не спав. Ми вирішували, що робити далі, і ми вирішили - не відступати. Але якщо я зараз не піду з цієї посади, то я стану зрадником. Тому що мене змусять підписати цю лінію", - зазначив він.

При цьому варто відзначити, що на 9 листопада ДНР планує провести вибори свого глави і на цих виборах планує балотуватися Олександр Захарченко.

Нагадаємо, 5 вересня 2014 р. в Мінську українська сторона в особі другого Президента України Леоніда Кучми, російська сторона в особі посла Росії в Україні Михайла Зурабова і представник ОБСЄ підписали протокол разом з лідерами ДНР і ЛНР, який передбачав оголошення на Донбасі перемир'я і обмін полоненими. З боку ДНР протокол підписав Олександр Захарченко.