ua en ru

"Правий сектор" звільнив Рівненську ОДА

Представники організацій "Правий сектор" і "Українська національна асамблея - Українська народна самооборона" (УНА-УНСО) ввечері, 5 лютого, покинули будівлю Рівненської обласної державної адміністрації.

Представники організацій "Правий сектор" і "Українська національна асамблея - Українська народна самооборона" (УНА-УНСО) ввечері, 5 лютого, покинули будівлю Рівненської обласної державної адміністрації, передає рівненське видання "ОГО".

Рішення було прийнято на прохання обраного вчора голови обласної ради Михайла Кириллова, а також Народної Ради.

"Ми не йдемо зовсім, а просто переформатируемся". Ми залишаємо тут революційний штаб, який постійно на другому поверсі в кабінеті 221. Якщо буде необхідність - моментально всі зберуться і повернуться", - сказав в.о. командира рівненської "Народної самооборони" Ярослав Гранітний.

Нагадаємо, представники громадської організації "Союз ветеранів Афганістану" і лідери радикального об'єднання "Правий сектор" вчора заявили про досягнення домовленостей про звільнення їх соратників з керівниками силових відомств. В обмін вони пообіцяли до 7 лютого піти з вулиці Грушевського, звільнити приміщення Київради та адміністративні будівлі у всіх регіонах України.

"Правий сектор" звільнив Рівненську ОДА "Правий сектор" звільнив Рівненську ОДА "Правий сектор" звільнив Рівненську ОДА

Нагадаємо, 23 січня, мітингувальники, побивши скла у вікнах і зламавши вхідні двері, увірвалися в приміщення Ровенської обласної державної адміністрації (ОДА). Міліція в той же день порушила справу за фактом спроби захоплення будівлі ОДА.
"За фактом спроби захоплення будівлі Рівненської обласної державної адміністрації зареєстровано кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією правопорушення за частиною 1 статті 341 КК України (захоплення державної будівлі)", - йдеться в повідомленні.
Згідно з повідомленням, за чинним законодавством, такі дії караються обмеженням волі від трьох до п'яти років і позбавленням волі терміном від трьох до шести років.