ua en ru

"Правий сектор", що воює на Грушевського, закликає українців бойкотувати рішення влади

Рух "Правий сектор", що бере участь у акціях протесту на вул. Грушевського у Києві, оголосив свою програму

Рух "Правий сектор", що бере участь у акціях протесту на вул. Грушевського у Києві, оголосив свою програму. Про це повідомляє видання "Львівські новини".

"Голосування 16 січня 2014 р. у Верховній Раді поклало край сподіванням українців на мирне вирішення суспільно-політичної кризи, що розпочалася із захоплення та узурпації влади в Україні регіонально-комуністичною бандою ще у лютому 2010 р. Звіряче побиття студентів, події на вул. Банковій, спроби штурму Майдану, повна нівеляція виборів, демонтаж державності, постійні репресії, побиття, підпали майна активістів - це той шлях, який пройшли українці за останні два місяці. Мільйонні мирні акції повсталого народу на цей момент не допомогли вирішити жодного із тих злободенних питань, що стоять на порядку денному", - йдеться у повідомленні.

"Правий сектор" заявляє, що діючий режим, "озброївшись різноманітними політичними технологіями, розпочав контрнаступ".

"У зв'язку з вищесказаним, ми - українські націоналісти - звертаємося до опозиційних політичних партій, громадських організацій, активістів Автомайдану та Самооборони Майдану, всіх вільних людей України із закликом розглянути і прийняти до виконання наші пропозиції стосовно подальших дій повсталого народу", - йдеться у заяві "Правого сектору".

Перш за все націоналістична організація пропонує припинити будь-яке взаємне поборювання та розбрат між суб'єктами революційного процесу.

"Ніхто не може перемогти режим Януковича окремо - ні трійка парламентських опозиційних партій, ні громадський сектор, ні Автомайдан, ні самооборона, ні націоналісти з "Правого сектору". Отже, будь-яке базікання на Майдані та поза ним про "без політиків" або "провокаторів у масках" має припинитися і жорстко каратися", - йдеться в заяві.

"Правий сектор" закликає всіх суб'єктів Майдану випрацювати і реалізувати чіткі політичні принципи, які мають стати стрижнем нашої боротьби, а саме:

- проголосити у спільну боротьбу Національною революцією, основною метою якої є ліквідація існуючої кримінально-олігархічної системи влади, структур влади та тотальної заміни людей влади і побудова якісно нової держави із всеохопною системою національного народовладдя, яка забезпечить всім громадянам України всебічну свободу, справедливість,добробут;

- визнати діючу антиукраїнську владу такою, що втратила свою легітимність та офіційно проголосити її режимом внутрішньої окупації; закликати весь народ бойкотувати будь-які його рішення та дії;

- Віктора Януковича не визнавати Президентом України, а уряд Миколи Азарова вважати окупаційною адміністрацією, рішення якого не мають ніякої сили на території України;

- не підпорядковуватися діям внутрішньо-окупаційних силових структур режиму і ніяким чином не співпрацювати з ними.

"Суди, МВС, СБУ, прокуратура вже роками не захищають інтересів народу, а тільки обслуговують банду, яка опинилася при владі в державі, а отже теж є нелегітимними і будуть люстровані та революційно реформовані", - йдеться у заяві "Правого сектору".

Крім того, організація проголосила, що сплата громадянами України податків - "це гріх перед Богом і Україною, а отже має бути припинена, а діяльність внутрішньо-окупаційного Міністерства зборів і доходів заблокована як в столиці, так і на місцях".

"Опозиційним депутатам, за підтримки посталого народу, взяти під контроль Верховну Раду, обрати нове керівництво та проголосити себе Національними зборами, які візьмуть на себе роль народного парламенту", - йдеться також у заяві.

Крім того, "Правий сектор" закликає опозицію підготувати проект рішення про створення тимчасового революційного правління та проголосувати його на всенародному віче на Майдані Незалежності у Києві, створити народні виборчі комісії та провести вибори Київського міського голови та міської Ради.

"Революція має вміти захищатися і нападати", - йдеться у заяві "Правого сектору".