ua en ru

"Правий сектор" готує захоплення офісу одного з українських інформагентств

Найближчим часом "Правий сектор" готується силою захопити офіс інформаційного агентства ГолосUA. Про це повідомили в редакції агенства.

Зокрема, планується захоплення інформагентства накшталт того, яке відбулося у Вінниці, коли захопили телеканал.

Директор ГолосUA Оксана Ващенко звертається до діючих силових структур, зокрема, до тимчасово виконуючого обов'язки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови СБУ Валентина Наливайченко та генерального прокурора Олега Махніцького, а також в.о. Президента України та голови Верховної Ради Олександра Турчинова з проханням запобігти силовому захопленню редакції інформаційного агенства та захистити журналістів від посягання екстремістських організацій .

Також Ващенко просить забезпечити безпеку редакції та надати можливість журналістам інформагентства виконувати свої службові обов'язки в режимі, який передбачає демократичне суспільство.

"Інформаційне агентство ГолосUA регулярно запрошувало на свій майданчик різні політичні сили і давало їм можливість висловлювати свою точку зору, завжди сповідувало виключно демократичні принципи як у проведенні прес-конференцій, круглих столів та наповнення сайту, так і в однойменній газеті. Якщо діюча влада проігнорує звернення нашого колективу, то нам нічого не залишиться, як усвідомити, що нова влада заодно з екстремістами і заохочує хаос і безладдя, які відбуваються в країні", - заявила Ващенко.