ua en ru

"Опозиційний блок" може вийти на друге місце на виборах, - політолог

Не охоплені соціологією виборці можуть вивести на друге місце у виборчих перегонах "Опозиційний блок". Так прокоментував результати останніх соцопитувань політолог Кость Бондаренко.

"Раніше цей феномен приносив результат для партії Тимошенко. Вона завжди фінішувала з показником вищbv, ніж прогнозували соціологи. Але сьогодні цей прихований виборець перейшов до "Опозиційного блоку", - упевнений політолог.

За словами Бондаренко, нинішні показники "Опозиційного блоку" на рівні 8,2% не відображають реальну картину. Підтримка опозиції в Україні традиційно виявляється вищою, ніж відображають соцопитування. Частина людей залякана і боїться відкрито заявляти про свої симпатії до опозиції. Вони не йдуть на контакт з соціологами. Соціологи їх просто не бачать, або бачать в числі прихильників інших партій.

Згідно з оприлюдненими сьогодні результатами опитування Українського інституту соціальних досліджень ім. Олександра Яременка, "Оппощиционный блок" проходить до парламенту з показником 8,2%. Стільки ж набирає "Батьківщина". Лідирує у виборчих перегонах "Блок Петра Порошенко" з 27,2% голосів опитаних. За "народний фронт" готові проголосувати 13,9%, за "Радикальну партію" -12,5%, за "Самопоміч" - 7,2%. Інші партії не долають 5% бар'єр.

Це останні дані соціологічних опитувань, які можуть бути оголошені до виборів. Згідно ст. 67 Закону "Про вибори народних депутатів України" оприлюднення даних соціологічних опитувань протягом двох останніх днів до виборів заборонені.