ua en ru

"Опозиційний блок" хоче очолити регламентний комітет у новій Раді

Партія "Опозиційний блок", що зайняла за підсумками виборів-2014 четверте місце, претендує очолити регламентний комітет Верховної Ради. Про це журналістам повідомив її представник Сергій Льовочкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не збираємося просити жодних ресурсних комітетів. Нам потрібні винятково контрольні функції для того, щоб ми могли забезпечити контроль за діями влади і захищати інтереси виборців. Регламентний комітет буде в переліку, але ніяк не в першу чергу", - сказав Льовочкін.

Він зазначив, що "Опозиційний блок" претендує на керівні посади в кількох комітетах. При цьому Льовочкін виступив проти того, щоб дати опозиції один комітет: "Ви знаєте, як побудовані опозиційні і владні відносини у європейських країнах, зокрема у Європарламенті. Там не існує жоднго квотного підходу... У вас кількість така, ви в меншості, тому ви отримаєте один комітет, опозиція завжди отримує контрольні функції", - сказав Льовочкін.

За словами політика, влада повинна прийняти закон про опозицію, щоб забезпечити опозицію важелями контролю.

Як повідомлялося, фракцію партії "Опозиційний блок" у Верховній Раді майбутнього скликання очолить екс-віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко.