ua en ru

"Ньюс медіа-Рус" вимагає з Google 1 млн руб. за відеоролик з В.Януковичем

Російський медіахолдинг "Ньюс медіа-Рус" вимагає з Google 1 млн руб. за відеоролик з Президентом України Віктором Януковичем, передає РБК Daily.
Компанія подала в Арбітражний суд Москви позов до YouTube і його власників - корпорації Google. Видавничий дім вважає незаконним розміщення на ресурсі YouTube власного відео ролика за участю В.Януковича і вимагає компенсацію у розмірі 1 млн руб.
"Ми витратили кошти на виробництво цього відео, заплатили нашому репортерові, проте не заробили ні копійки за його перегляди в Інтернеті", - заявив виконавчий директор "Ньюс медіа-Рус" Ашот Габрелянов. За його словами, YouTube розмістив відео без згоди правовласника і отримує з переглядів гроші від рекламодавців. Google, "враховуючи вплив компанії на ринку, а також кількість переглядів відеоролика, міг заробити на цьому відео більше 1 млн руб.", - відзначає А.Габрелянов.
Мова йде про відеоролик, знятий кореспондентом видання на дні народження В.Януковича. "Тільки одну версію цього ролика переглянули близько 40 тис. глядачів, - нагадує А.Габрелянов. - Якщо ми не почнемо відстоювати свої права, то будемо програвати рекламні гроші постійно".