ua en ru

"Нормандська четвірка" найближчим часом проведе телефонні переговори

Президент України Петро Порошенко, Президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Росії Володимир Путін найближчим часом проведуть телефонну розмову. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кремля за підсумками телефонної розмови Путіна і Меркель.

"Лідери наголосили на важливості неухильного дотримання конфліктуючими сторонами всіх положень прийнятого 12 лютого в Мінську контактною групою Комплексу заходів, спрямованого на мирне врегулювання ситуації на Південному Сході України", - зазначили в Кремлі.

"Підтверджена досягнута в Мінську домовленість про проведення найближчим часом телефонного контакту на вищому рівні в рамках "нормандського формату", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 12 лютого в Мінську Президент України Петро Порошенко, Президент Росії Володимир Путін, Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель після 16 годин переговорів виробили комплекс заходів по врегулюванню конфлікту на Донбасі, який в результаті підписали контактна група та лідери ДНР/ЛНР. Також "нормандська четвірка" прийняла спільну декларацію на підтримку цих заходів.

В 00:00 15 січня набуло чинності положення про припинення вогню на Донбасі.