ua en ru

"Нібулон" приверне синдикований кредит від ЄБРР і п'яти іноземних банків у розмірі близько 125 млн дол

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) разом з п'ятьма іноземними банками організовує синдиковане фінансування в розмірі до 125 млн дол. для ТОВ СП "Нібулон". Про це заявив глава "Нібулон" Олексій Вадатурський під час прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"ЄБРР організовує синдиковане фінансування в розмірі до 125 млн дол. для ТОВ "СП "Нібулон" як однієї з найбільших українських сільськогосподарських компаній, яка експлуатує 23 наземних і річкових елеватора в 13 областях України і має потужності для зберігання зернових обсягом 1,5 млн т", - зазначив Вадатурський.

За його словами, пакет фінансування буде складатися з пайової участі ЄБРР і п'яти іноземних банків - ING, BNP Paribas, ABN-Amro, Societe Generale і UniCredit.

"Пакет фінансування буде складатися з кредиту на суму до 30 млн, який буде наданий ЄБРР, і кредиту на суму до 95 млн, який нададуть комерційні банки на умовах синдикату. Кредитні гроші допоможуть "Нібулону" зміцнити баланс і забезпечать компанію необхідним оборотним капіталом на наступні три сезони", - зазначив Вадатурський.

Директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек відзначив, що дана операція є однією з найбільших синдикованих угод у сільгоспсекторі за останні кілька років.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. Станом на кінець жовтня 2012 р. банк взяв зобов'язання щодо надання понад 8 млрд євро (10 млрд дол.) в рамках 327 проектів.

Читайте також: Україна та ЄБРР підписали угоду про надання додаткового гранту на 190 млн грн для будівництва саркофага на ЧАЕС