ua en ru

"Народний фронт" звинуватив екс-міністра аграрної політики Швайку в наклепі

"Народний фронт" готує звернення до суду за фактом наклепу колишнього міністра аграрної політики і продовольства Ігора Швайки, а також ініціює створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо корупції в МінАП та "Укрспирті". Про це йде мова у повідомленні прес-служби "Народного фронту".

"Сьогодні в інтерв'ю одному із видань Швайка, під керівництвом якого на посаді міністра АПК в "Укрспирті" розквітали масштабна корупція і тіньові схеми, зробив наклепницькі інформаційні вкидання з метою спровокувати суспільний резонанс і виставити розслідування щодо його корупційних діянь як "переслідування" за "викриття", - йдеться у повідомленні "Народного фронту".

У "Народному фронті" заявляють, що дані заяви не відповідають дійсності. "Єдиний мотив Швайки - зберегти за собою та його компаньйонами старі схеми, на яких вони паразитували увесь період так званої роботи у міністерстві АПК. Менше ніж за рік перебування на керівній посаді, "Укрспирт" фактично було перетворено у підпільний горілчаний синдикат, у якому до сьогоднішнього дня закріплені інтереси екс-міністра", - наголосили в прес-службі.

У "Народному фронті" нагадали, що під час керівництва Швайки Генеральна прокуратура звинуватила директора "Укрспирту" Михайла Лабутіна у розтраті 170 млн грн державного підприємства та в ухилянні від сплати податків.

"Ми переконані, що правоохоронні органи та суд дадуть належну оцінку наклепницьким заявам Швайки, а також розслідують його участь у одному із найбільших осередків корупції на державному підприємстві "Укрспирт, - підкреслили в партії.