ua en ru

"Народна самооборона" зобов'язана сплатити 12 тис. грн за пошкоджене 27 квітня майно у ВР.

Парламентська група "Народна самооборона" зобов'язана сплатити 12 тис. 292 грн за пошкоджене майно у Верховній Раді України під час сутичок 27 квітня. Про це РБК-Україна повідомили у прес-службі "Народної самооборони", зауваживши, що такий рахунок їм було виставлено апаратом Верховної Ради за пошкодження двох мікрофонів і 17 пристроїв для зчитування персональних карток депутатів.

Нагадаємо, 27 квітня Верховна Рада ратифікувала угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на українській території, а також ухвалила держбюджет-2010.
Голосування відбувалося в напруженій атмосфері. У сесійній залі одразу ж після відкриття пленарного засідання у бік президії полетіли яйця. Спікерові парламенту Володимиру Литвину довелося ховатися від них під парасольками. Пізніше в залі спрацювали кілька димових шашок, а між депутатами від коаліції і опозиції виникали бійки. Пізніше "Народна самооборона" повідомила, що депутат від фракції НУ-НС Олесь Доній після подій у парламенті був шпиталізований зі струсом мозку.