ua en ru

"Нафтогаз" купить у "Газпрому" 12,1 млрд куб. м газу для розрахунку з RosUkrEnergo

"Нафтогаз" купить 12,1 млрд кубометрів природного газу у "Газпрому" і передасть його у вигляді щомісячних виплат у RosUkrEnergo АG в найближчий рік. Про це йдеться в меморандумі уряду з Міжнародним валютним фондом (МВФ).
RUE повинен погасити дол. перед "Нафтогазом" у розмірі 1,5 млрд дол. (вартість боргу мінус 200 млн дол. штрафу).
Зазначимо, згідно з меморандумом, "Газпром" посприяє "Нафтогазу" в закупівлі газу для розрахунки з RosUkrEnergo, надавши 1,5 млрд дол передоплати за транзит газу. Така передоплата буде погашена в середньостроковій перспективі, з урахуванням 4% ставки доходу "Газпрому".
Нагадаємо, 11 листопада 2010 р. "Нафтогаз Україна", "Газпром" і RosUkrEnergo АG підписали пакет угод щодо вирішення низки суттєвих питань взаємодії в газовій сфері, які припускають повернення "Нафтогазом" RUE 12,1 млрд куб. м природного газу.
Вчора голова правління НАК "Нафтогаз Україна" Євген Бакулін повідомив РБК-Україна, що "Нафтогаз" віддав RosUkrEnergo в січні 2011 р. 3,5 млрд куб. м газу.

Відмітимо, в 2010 році НАК "Нафтогаз Україна" закупив 36,473 млрд куб. м природного газу у "Газпрому". Загальне споживання природного газу в Україні склало 57,647 млрд кубометрів.