ua en ru

"Нафтогаз" за 10 місяців 2010 р. реалізував споживачам 35 млрд куб. м. газу вартістю 52 млрд грн

НАК "Нафтогаз України" за 10 місяців 2010 р. реалізувала споживачам України 35 млрд куб. м. газу вартістю 52 млрд грн, а компанії оплачено 87%, або 45 млрд грн. Про це повідомив під час селекторного засідання в Кабінеті міністрів з питань розрахунків за енергоносії віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв, передає кореспондент РБК-Україна.
Крім того, за його словами, загальна заборгованість за спожитий газ в Україні становить 14 млрд грн, в т. ч. за поточний рік 6,5 млрд грн. "З зазначеної суми боргу в 2010 р., населення, бюджетні установи та організації, підприємства теплокомуненерго заборгували майже 4,5 млрд грн. На підприємства теплоенергетики припадає 3,4 млрд грн, або 77%", - заявив А.Клюєв.
За його словами, викликає занепокоєння уряду той факт що рівень поточних розрахунків підприємств теплокомуненерго за 10 місяців 2010 р. становить 70%, при цьому на початок опалювального сезону такі підприємства розрахувались на 73%. В Закарпатській, Луганській, Донецькій, Житомирській, Кіровоградській обл. і м. Севастополі, за даними уряду, рівень розрахунків не перевищує 50%.
Крім того, за словами А.Клюєва, уряд вже вжив заходів до керівників теплокомуненерго які допустили підвищення боргів в поточному році. "Ми попереджали про персональну відповідальність за стан справ. На виконання протоколу попередньої селекторної наради, в ряді областей звільнено з посад 12 керівників підприємств теплокомуненерго, відносно трьох порушені кримінальні справи, п'яти керівникам оголошена догана", - додав він.