ua en ru

"Нафтогаз" викупив більшу частину вихідних потужностей газопроводу "Вояни-Ужгород" для реверсу газу з Європи

НАК "Нафтогаз України" викупила більшу частину вихідних транспортних потужностей на газопроводі "Вояни-Ужгород" у словацького оператора газотранспортної системи (ГТС) Eustream для поставок природного з Європи в Україну.

НАК "Нафтогаз України" викупила більшу частину вихідних транспортних потужностей на газопроводі "Вояни-Ужгород" у словацького оператора газотранспортної системи (ГТС) Eustream для поставок природного з Європи в Україну. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Компанія викупила більшу частину транзитних потужностей нового газопроводу до 2019 р. В конкурсі взяли участь декілька десятків компаній", - йдеться в повідомленні.

У "Нафтогазі" очікують, що поставки газу в Україну зі словацького напрямку мають розпочатися вже у вересні 2014 р. Очікується, що обсяг поставок складе близько 27 млн куб. м газу на добу.

Нагадаємо, вчора, 2 липня 2014 р., словацький оператор Eustream повідомив про успішне завершення процедури Open Season з прийому заявок на поставки газу в Україну територією Словаччини. Процедура Open Season проводилася відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння, підписаного 28 квітня 2014 р. операторами газотранспортних систем України (ПАТ "Укртрансгаз") та Словаччини (Eustream AS).

До поставок газу в Україну територією Словаччини виявили інтерес близько двох десятків європейських постачальників, серед яких - найбільші газові трейдери Євросоюзу.