ua en ru

"Нафтогаз України" відключив Кременчуцьку ТЕЦ від газу через 97 млн ​​грн заборгованості за газ

Рішенням НАК "Нафтогаз України" від 11 вересня 2013 р. було припинено газопостачання Кременчуцької ТЕЦ , яку орендує "Полтаваобленерго", через 97 млн ​​грн заборгованості за газ. Про це повідомляє прес -служба " Полтаваобленерго".

За їх даними, заборгованість виникла через заборгованість державного бюджету по різниці в тарифах за відпущену теплову енергію і становить понад 91 млн. грн. і заборгованості ДП " Енергоринок" за відпущену електроенергію.
Крім того, в енергокомпанії стверджують, що НАК "Нафтогаз України" не бажає проводити погашення заборгованості за субвенцією на надання пільг та субсидій на теплову енергію відповідно до протокольними рішеннями передбаченими Постановою Кабміну від 11 січня 2005 року № 20 .

Директор ТЕЦ Олексій Алексєєнко заявив , що на підприємстві є 8 -денний запас мазуту і сьогодні керівництво "Полтаваобленерго" поїхало в НАК "Нафтогаз України" , щоб врегулювати виниклі непорозуміння.

Кременчуцька ТЕЦ ВАТ "Полтаваобленерго" є одним з лідируючих промислових підприємств України, які виробляють електричну та теплову енергію , використовуючи хімічну енергію органічного палива.

Кременчуцька ТЕЦ забезпечує електроенергією, гарячою водою та опаленням частина Кременчука та ряд промпідприємств.