ua en ru

"Нафтогаз" сумнівається в можливості "Укртатнафти" компенсувати Україні 100 млн дол. у справі російської "Татнафти"

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" заявляє, що ПАТ "Укртатнафта" перебуває в незадовільному фінансовому стані і не має фінансових можливостей для компенсації Україні 100 млн дол. у справі російської "Татнафти".

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" заявляє, що ПАТ "Укртатнафта" перебуває в незадовільному фінансовому стані і не має фінансових можливостей для компенсації Україні 100 млн дол. у справі російської "Татнафти". Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз України".

"НАК "Нафтогаз України" заявляє, що публікація повідомлення на сайті ПАТ "Укртатнафта" про готовність товариства компенсувати державі витрати, пов'язані з виплатами за рішенням міжнародного арбітражного суду по справі ВАТ "Татнафта" проти Держави Україна, є перевищенням повноважень керівництва компанії", - йдеться в повідомленні.

"Нафтогаз" є найбільшим акціонером "Укртатнафти", володіючи 43% акцій товариства, і представляє в товаристві інтереси держави. Згідно зі статутом "Укртатнафти", рішення про вчинення такого правочину може бути затверджена тільки загальними зборами акціонерів. "Нафтогаз" підкреслює, що збори акціонерів "Укртатнафти" не проводилися з 2010 р. "Нафтогаз" заявляє, що направив керівництву товариства офіційний лист з вимогою скликати позачергові загальні збори. Повідомляється, що згідно офіційної звітності, "Укртатнафта" перебуває в незадовільному фінансовому стані і не має фінансових можливостей для задоволення вимог міжнародного арбітражного суду.

Враховуючи цей факт, "Нафтогаз" також звернувся до товариства з вимогою надати інформацію щодо суми компенсації витрат держави, про яку воно заявило, а також про джерела фінансування такого відшкодування.

Нагадаємо, 15 серпня ПАТ "Укртатнафта" заявила, що готова компенсувати Україні 100 млн дол. у справі російської "Татнафти". Раніше міністр юстиції України Павло Петренко розповів, що Міжнародний комерційний арбітраж зобов'язав Україну виплатити російської "Татнафти" 100 млн дол.