ua en ru

"Нафтогаз" визначив компанію, яка поставить Україні дві сучасні бурові установки

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" визнала переможцем процедури закупівлі двох напівпогружних плавучих морських бурових установок (НПМБУ) компанію Keppel FELS Limited (Сінгапур), ціна пропозиції якої становить 1 млрд 226 млн дол. Відповідне засідання комітету з конкурсних торгів національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" відбулося сьогодні за участю заступника голови правління компанії Вадима Чупруна, передає прес-служба компанії.

Відповідно до умов пропозиції, Keppel FELS Limited повинна побудувати для "Нафтогазу України" дві напівпогружні платформи, які будуть укомплектовані усім необхідним обладнанням для буріння свердловин на глибинах моря до 1000 м. Умовами документації конкурсних торгів передбачено термін поставки НПМБУ не пізніше 31 грудня 2014 року.

Проекти бурових установок розроблено з урахуванням суворих погодних умов експлуатації в Чорному морі, зокрема, мінусових температур і шквального поривчастого вітру. Для цього в стандартні проекти внесено відповідні зміни, передбачено застосування більш міцних марок сталі понтонів, збільшено їх товщину, додатково планується встановити системи підігріву рідин в трубопроводах для запобігання їх замерзанню, внесено зміни в систему кондиціонування та вентиляції побутових та виробничих приміщень.

Читайте також: "Нафтогаз" за три квартали 2012 р. одержав збиток у розмірі 4,55 млрд грн