ua en ru

"Нафтогаз" отримав в 2012 р. на покриття дефіциту 8,5 млрд грн

На фінансування дефіциту НАК «Нафтогаз України» для проведення закупівель природного газу з державного бюджету в 2012 р. направлено 8,5 млрд грн, в т.ч., на 6 млрд грн здійснено випуск ОВДП з подальшим придбанням у держвласність в обмін на ці облігації акцій додаткової емісії «Нафтогазу». Відповідна інформація міститься в аналітичній записці щодо виконання держбюджету, повідомили РБК-Україна в Держказначействі.

Зокрема, 2,5 млрд грн склав ресурс отриманий НАК від погашення заборгованості підприємств теплоенергетики за природний газ при проведенні розрахунків по субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах.

Крім того, у відповідності зі змінами до держбюджету від 2 жовтня 2012 р., передбачені 3,9 млрд грн на компенсацію НАК різниці між цінами закупівлі імпортованого природного газу та його реалізації суб'єктам господарювання для виробництва теплової енергії, яка споживається населенням. Компанія зможе отримати зазначений фінансовий ресурс в 4 кварталі після затвердження Кабміном порядку використання коштів.

Читайте також: "Нафтогаз" домовився про зворотній викуп ОВДП на 2,5 млрд грн