ua en ru

"Нафтогаз" отримав 3,3 млн куб. м реверсного газу від німецької RWE, - джерело

Блокада "Газпромом" реверсних поставок газу НАК "Нафтогаз України" виявилася неефективною. Поки що в масштабах країни об'єм газу, отриманого від німецької RWE, невеликий але важливо, що початок реверсним постачанням покладено. Так, за перші три доби НАК "Нафтогаз України" отримав близько 3,3 млн куб. м реверсного газу, уточнює "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на інформоване джерело в Міненерговугілля.

Всього за перший тиждень постачань - з 1 по 8 листопада - "Нафтогаз" чекає, згідно контракту, отримати до 8 млн куб. м.
Варто при цьому відзначити, що поки що так званий "реверсний" газ в енергобалансі "Нафтогазу" (а саме він є покупцем) і в цілому в масштабах країни складає невеликий об'єм.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 1 листопада Україна почала прийом газу, що купується у німецької RWE, він поставляється через територію Польщі. Поки що договір з RWE передбачає постачання 1,4 млрд куб. м газу до закінчення 2012 року з можливим збільшенням до 4-5млрд куб. м в подальші роки.

Як повідомлялося, Росія висунула Україні черговий ультиматум з приводу співпраці в газовій сфері. Посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявив, що консорціум на базі ГТС України не може бути створений через участі України в Енергетичному співтоваристві.

Читайте також: Україна скоротила транзит газу на 19,7% за 9 місяців 2012 р