ua en ru

"Нафтогаз" підтримав пропозицію ЄС про відновлення тристоронніх переговорів щодо газу

НАК "Нафтогаз України" підтримав пропозицію Європейської Комісії про відновлення тристоронніх переговорів щодо постачання газу між Україною, Єврокомісією та Російською Федерацією. Про це повідомила прес-служба компанії.

"НАК "Нафтогаз України" вітає заяву президента Європейської Комісії пана Юнкера про відновлення тристоронніх переговорів щодо постачання газу між Україною, ЄС та РФ. Така ініціатива буде сприяти зміцненню енергобезпеки Європи та допоможе забезпечити стабільні поставки енергоносіїв європейським споживачам", - йдеться в заяві.

У повідомленні наголошується, що "Нафтогаз" готовий взяти участь у переговорах у тристоронньому форматі в будь-який зручний для всіх сторін час.

"Компанія вважає позитивним досвід попередніх переговорів у тристоронньому форматі і нагадує, що виконала всі свої зобов'язання за домовленостями про постачання газу в зимовий період, досягнутими у Брюсселі наприкінці жовтня минулого року", - зазначає прес-служба "Нафтогазу".

Нагадаємо, 13 лютого 2015 р. глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Євросоюз виступає за продовження тристоронніх переговорів Україна-Росія-ЄС по газу.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна готова до переговорів з Російською Федерацією щодо поставок газу в літній період на ринкових умовах.