ua en ru

"Нафтогаз" перерахував "Газпрому" 786,3 млн дол. боргу за газ (доповнено)

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" перерахувала російському ВАТ "Газпром" 786,3 млн дол. боргу за газ.

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" перерахувала російському ВАТ "Газпром" 786 млн дол. боргу за газ. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми закрили ті рахунки, які є беззаперечними в наших відносинах з "Газпромом". Це ті рахунки, де ціна 268,5 дол. США. Загалом таких коштів 786 млн дол. США", - розповів Яценюк.

Згідно з повідомленням прес-служби "Нафтогазу", 30 травня "Нафтогаз" перерахував ВАТ "Газпром" 786,3 млн дол. США у якості оплати за природний газ, імпортований у лютому-березні 2014 р. за ціною 268,5 дол. за тис. куб.м., яка не оскаржується "Нафтогазом".

Також Яценюк повідомив, що Україна сьогодні завершила всі процедури підготовки позову проти "Газпрому" в Арбітражний суд у Стокгольмі.

Водночас, за словами прем'єра, у Брюсселі 2 червня відбудеться третій раунд переговорів у тристоронньому форматі з урегулювання газового питання в Україні.

"Наголошую чітко позицію Кабінету міністрів України: ціна в розмірі майже 500 дол. Україною ніколи не буде прийнята і за такою ціною Україна ніколи не буде купувати газ", - наголосив Яценюк.

За результатами переговорів у Брюсселі в понеділок буде ухвалено рішення щодо позову до Стокгольмського арбітражу.