ua en ru

"Нафтогаз" очікує отримання передплаченого російського газу до кінця лютого

"Нафтогаз" очікує отримання передплаченого російського газу до кінця лютого

НАК "Нафтогаз України" очікує отримання передплаченого російського газу до кінця лютого 2015 р. Про це повідомляє прес-служба НАК.

"Станом на 25 лютого передплачені у відповідності з умовами контракту обсяги газу становлять понад 206 млн куб. м, і Компанія планує їх відбір у решту днів поточного місяця", - йдеться в повідомленні.

При цьому глава НАК Андрій Коболєв у листі до глави ВАТ "Газпром" Олексію Міллеру зазначив, що поставки газу та зміна пунктів постачання здійснюється тільки за взаємною згодою сторін.

"Українська компанія неодноразово повідомляла Газпрому, що поставляються в Україну обсяги газу не можуть бути прийняті та оформлені на ГВС Платове та ГВС Прохорівка, т. к. трубопроводи, що входять в ГТС України після названих вимірювальних станцій, що знаходяться на територіях, схильних до бойових дій, включаючи артилерійські обстріли, і тимчасово не контролюються законною владою України", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, вчора Коболєв висловив надію, що черговий газовий конфлікт з Росією буде врегульовано до кінця тижня. В іншому випадку він не виключив судового розгляду.