ua en ru

"Нафтогаз" направив "Газпрому" пропозицію щодо зміни ціни на газ

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" направила ВАТ "Газпром" проект додаткової угоди з пропозицією зміни ціни, обсягів та умов поставок природного газу.

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" направила ВАТ "Газпром" проект додаткової угоди з пропозицією зміни ціни, обсягів та умов поставок природного газу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

"НАК "Нафтогаз України" направила проект додаткової угоди до укладеного 19 січня 2009 р. контракту купівлі-продажу природного газу на період з 2009 по 2019 рр. між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром". Додатковою угодою передбачається внесення змін в умови контракту в частині ціни, обсягів та умов поставок природного газу", - наголошується у повідомленні.

При цьому у повідомленні не вказується, яку саме ціну пропонує "Нафтогаз".

Нагадаємо, 30 травня "Нафтогаз" перерахував "Газпрому" 786,3 млн дол. США за газ, імпортований у лютому-березні 2014 р., повністю сплативши постачання природного газу в Україну за I квартал 2014 р. за ціною 268,5 дол. за тис. куб. м, яка не оскаржується "Нафтогазом".

З квітня 2014 р. "Газпром" підвищив ціну на газ для "Нафтогазу" з 268,5 дол. за тис. куб. м до 485 дол. за тис. куб. м. "Нафтогаз" з цим підвищенням не згоден.