ua en ru

"Нафтогаз" і "Азовська нафтова компанія" підписали меморандум з виробництва альтернативного моторного палива

мГолова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Євген Бакулін і генеральний директор ТОВ "Азовська нафтова компанія" Андрій Чередников сьогодні, 6 липня, в Маріуполі підписали меморандум про співпрацю у сфері виробництва і маркетингу альтернативного пального. Про це повідомили в прес-службі НАК "Нафтогаз України".

"Меморандум є першим кроком інтеграції НАК "Нафтогаз України" з ТОВ "Азовська нафтова компанія" (ТОВ АНК) - провідним українським виробником альтернативних палив. Вся продукція ТОВ АНК відповідає або перевищує стандарти Євро-4 на бензин і дизельне паливо (українські ДСТУ 4839 і 4840). Метою співпраці "Нафтогазу України" і АНК визначені розвиток виробництва в Україні альтернативних моторних палив, нарощування частки альтернативних палив на ринку нафтопродуктів, зменшення техногенного навантаження на навколишнє середовище, зміцнення енергетичної незалежності України", - зазначили в прес-службі.

Меморандум надає ТОВ АНК доступ до системи зберігання та маркетингу нафтопродуктів НАК "Нафтогаз України", сформованої при реалізації програми давальницької переробки нафти на ЗАТ "Линик". "Система збуту нафтопродуктів "Нафтогазу України" зробить продукцію АНК доступною для українських споживачів у всіх куточках України, гарантуючи при цьому збереження якості на всіх етапах логістичного ланцюжка", - зазначили в НАК "Нафтогаз".

Згідно з умовами меморандуму, "Нафтогаз України", після завершення всіх необхідних процедур, стане ексклюзивним покупцем продукції ТОВ "Азовська нафтова компанія" стандартів Євро-4 і вище.

"Ми переконані в хороших перспективах сегмента альтернативного палива на ринку України, - сказав радник голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Фелікс Луньов.

Нагадаємо, обсяг первинної переробки нафти в Україні за січень-травень 2012 порівняно з аналогічним періодом 2011 р. зменшився на 39,6% - до 2,2 млн т.