ua en ru

"На добудову Подільського мостового переходу в Києві необхідно 1,5 млрд грн", - КМДА

На добудову Подільського мостового переходу в Києві необхідно 1,5 млрд грн. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Михайло Кучук в інтерв'ю РБК-Україна.

"Подільський мостовий перехід - це, на жаль, відсутність фінансів. Прем'єр (Микола Азаров) сказав: "Будуйте". Ми намагаємося будувати, але уряд не встигає з фінансуванням... У прем'єра плани пов'язані з цілою країною, і він знає, де узяти ці 1,5 млрд грн на добудову Подільського мостового переходу. Я не знаю, тому я не можу сказати, коли ми його добудуємо", - зазначив Кучук.

За словами чиновника, будівництво Подільського мостового переходу супроводжується також супутніми будівельними проектами.

"У жовтні будемо піднімати дві останніх арки на мостовий перехід, зараз ведемо роботи у бік Подолу... Але ми повинні з'їхати з мосту, а щоб з'їхати з цього мосту, потрібно побудувати першу станцію метро на Троєщину, вона називається "Райдужна". Щоб її побудувати з урахуванням того, що метро піде на вул. Маяковського, а не на вул. Бальзака, потрібно її перепроектувати. І ми зараз цим займаємося", - пояснив Кучук.

Нагадаємо, в липні 2012 р. Київрада виділила на будівництво Подільського мостового переходу 200 млн грн.