ua en ru

"Мотор Січ" поставить 4 двигуна для літака Бе-200 російського виробництва до кінця 2012 р

Українське підприємство "Мотор Січ" до кінця 2012 р. поставить чотири двигуни для літака Бе-200 виробництва ВАТ "Таганрозький авіаційний науково-технічний комплекс ім. Берієва" (ТАНТК ім. Берієва, входить у ВАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація" - ОАК). Про це повідомив журналістам на Гідроавіасалон-2012 генеральний директор "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв.

"Ми маємо завдання поставити реверси на двигуни для літака Бе-200, що поліпшить технічні властивості літака. Цього року з жовтня по грудень ми повинні поставити чотири двигуни на фірму Берієва", - повідомив він. Він також зазначив, що "Мотор Січ" планує співпрацювати з ТАНТК ім. Берієва по малим машинам - Бе-302 і Бе-103.

Пріоритетними напрямками діяльності ВАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація" і компаній, що входять у корпорацію, є розробка, виробництво, реалізація, супровід експлуатації, гарантійне та сервісне обслуговування, модернізація, ремонт і утилізація авіаційної техніки цивільного і військового призначення. 80,29% акцій ОАК належить РФ в особі Федерального агентства з управління державним майном, 11,45% - "Зовнішекономбанку".

"Мотор Січ" - одне з провідних підприємств у світі, що займається розробкою, виробництвом, ремонтом і обслуговуванням авіаційних газотурбінних двигунів для літаків і вертольотів, а також промислових газотурбінних установок.

Бе-200 - двомоторний багатоцільовий літак-амфібія, використовується МНС, в тому числі для гасіння лісових пожеж.

Читайте також: Російський "Аерофлот" призупинив закупівлю літаків Ан-148