ua en ru

"Мотор Січ" має намір створити авіаційний хаб на півдні Одеської області

Компанія "Мотор Січ" планує створити на базі колишнього військового аеродрому у м. Болграді на півдні Одеської області великий пересадочний і перевантажувальний транспортний вузол. Про це повідомив перший заступник голови Болградської райдержадміністрації Володимир Юсін на засіданні регіонального комітету економічних реформ, яке відбулося сьогодні в облдержадміністрації, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами В.Юсіна, місцева адміністрація і завод розробили програму модернізації аеродрому - 12 листопада заплановано спільне засідання робочої групи. На думку експертів, аеродром з відповідним географічним положенням при забезпеченні необхідного набору сервісів має перспективу. Зокрема, для доставки продукції "Мотор Січ", яку планується випускати на Болградському заводі "Металіст". Голова ради директорів "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв вже погодив проект в Міноборони.
У той же час перший заступник голови Одеської облради Микола Тіндюк відзначив, що знайти інвесторів для авіатранспорту - досить скрутне справу. Так, нещодавно облрада затвердила інвестпроект розвитку Ізмаїльського міжнародного аеропорту. Але оскільки інвесторів не знайшлося, на черговій сесії облради в листопаді планується вивести його з програми приватизації.