ua en ru

"На програму часткової компенсації в 2013 році виділять 100 млн грн", - Рисухін

У наступному році в державному бюджету необхідно передбачити 100 млн грн на фінансування реалізації програми компенсації відсоткової ставки за кредитами, отриманими в комерційних банках до 2008 року. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз урядом дано доручення, і Мінрегіон цим займається, щодо підготовки пропозицій на фінансування державних програм житлового будівництва.... Що стосується нової програми, щодо здешевлення іпотечних кредитів, я думаю, що обсяги фінансування будуть не менші, ніж в поточному році, що дозволить говорити, що це досить потужна фінансова складова, яка дозволить дуже багатьом сім'ям України отримати державну підтримку. Часткова компенсація, безумовно, буде продовжена... Ми погасили заборгованість, існуючу з 2009 р. У цьому році на програму виділено за розрахунком 111 млн грн, і цих коштів вистачить, а на наступний рік, за нашими розрахунками, треба також близько 100 млн грн, і ці кошти, безумовно, будуть виділені", - зазначив Рисухін.

Крім цього, він повідомив, що при складанні проекту бюджету на наступний рік у частині фінансування реалізації програми "Доступне житло", "звичайно, ми сподіваємося, що динаміка збільшення цих витрат буде така ж, як ми маємо останні два роки, коли в два рази щодо попереднього збільшується фінансування". В той же час, він підкреслив, що поки остаточно це питання не вирішене у профільному міністерстві.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, всього уряд у рамках програми "Доступне житло" має надавати 100 тис. квартир на рік під 3% річних.