ua en ru

"Міністерства оборони України і РФ готують угоду з виробництва авіатехніки", - Саламатін

Міністерство оборони України спільно з Міністерством оборони Російської Федерації розробили ряд спільних проектів щодо співпраці у військовій сфері, зокрема, у сфері виробництва авіаційної техніки. Про це на брифінгу заявив міністр оборони України Дмитро Саламатін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Було констатовано, що між нашими країнами існує хороший довірчий формат взаємин у військовій сфері. Він включає проведення навчань, обмін делегаціями з актуальних питань реформування збройних сил, співпрацю у сфері протиповітряної оборони та інших напрямках. По ряду спільних проектів ми вийшли на рівень підготовки угод. Мова йде про співробітництво по боротьбі з піратством, а також угоди співпраці в військово-технічній сфері, проекти міжзаводської кооперації, проектування, виробництва і післяпродажного обслуговування авіаційної техніки", - заявив Саламатін.

За його словами, окрему увагу заслуговує тема використання українського військового полігону зльотно-посадкових систем. Саламатін підкреслив, що спільно з російською стороною підписаний протокол, яким передбачається грошовий розрахунок за послуги, що надаються за підготовку російських льотчиків палубної авіації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міноборони РФ буде закуповувати в Україні військово-транспортні літаки Ан-70, Ан-148 і Ан-124 "Руслан".