ua en ru

"Метінвест" запустив на Інгулецькому ГЗК другий комплекс МФДК вартістю 40 млн дол

"Метінвест" в рамках реалізації довгострокової стратегії розвитку ввів в експлуатацію другий комплекс магніто-флотаційного доведення концентрату (МФДК) на Інгулецькому ГЗК. Загальний бюджет проекту склав близько 40 млн дол., повідомляє прес-служба Групи СКМ.
Річна потужність другого комплексу МФДК складе близько 3,3 млн т концентрату на рік. Це дозволить збільшити випуск високоякісного концентрату преміум-класу з вмістом заліза 67% і вище до 6,5 млн т на рік. На даний момент комплекс працює в режимі пуско-налагоджувальних робіт. З січня 2012 р. комплекс МФДК виходить на проектну потужність завантаження.
На Інгулецькому гірничо-збагачувальному комбінаті "Метінвесту" технологія МФДК застосовується з 2003 р., коли був запущений перший комплекс з обсягом виробництва понад 3,2 млн т на рік. Запуск другого комплексу МФДК, окрім збільшення обсягів виробництва флотаційного концентрату преміум-класу, дозволить ІнГЗК випускати товарний концентрат із вмістом заліза не нижче 65%, замість поточного показника в 63,7%.