ua en ru

"Метінвест": У реконструкцію "ЄМЗ" в найближчі роки буде вкладено 1 млрд дол. інвестицій

У реконструкцію "Єнакіївського металургійного заводу" ("ЄМЗ") в найближчі роки буде вкладено інвестицій у розмірі 1 млрд дол. Про це сьогодні під час запуску нової доменної печі на "Єнакіївському металургійному заводі" повідомив генеральний директор "Метінвесту" Ігор Сирий, передає кореспондент РБК-Україна.
"Треба відзначити, що фінансування будівництва на заводі не зупинялося навіть тоді, коли вся наша галузь і країна переживали важку економічну і фінансову кризу. І попереду у нас знову великі плани, стратегія розвитку Єнакієве передбачає подальші інвестиції в реконструкцію заводу в сумі близько 1 млрд дол.", - сказав Сирий.

За його словами, насамперед гроші підуть на вирішення екологічних проблем, підвищення ефективності виробництва, підвищення якості продукції та досягнення екологічних норм згідно з європейськими стандартами. "Нашими найближчими планами з інвестицій стане будівництво нової аглофабрики, реконструкція доменної печі №1, оснащення всіх доменних печей на "Єнакіївському металургійному заводі", а також будівництво нового НМЛЗ і нового прокатного стану", - додав Сирий.