ua en ru

"Метінвест" отримав винагороду WSA за проект підвищення рівня безпеки на виробництві

«Метінвест» отримав одну з чотирьох нагород Всесвітньої асоціації виробників сталі (WSA) за найкращий у світі проект підвищення рівня безпеки на виробництві, реалізація якого дозволила на 19% знизити рівень виробничого травматизму в металургійному секторі бізнесу компанії, зазначили в прес-службі ТОВ «Метінвест Холдинг».
«Мінімізація травматизму на виробництві є однією з фундаментальних цілей нашої стратегії. Керуючись міжнародними принципами промислової безпеки, ми намагаємося використовувати інноваційні підходи в навчанні персоналу, впроваджувати найбільш прогресивні методики і практики. Обмін передовим досвідом у рамках членства у Світовій асоціації виробників сталі дозволяє нам не просто домагатися покращення, а робити це в короткі терміни найкращим способом», - вважає генеральний директор компанії Ігор Сирий.
Як відзначили в «Метінвесті», проект стартував у другій половині 2009 р. на металургійних підприємствах, і передбачає впровадження корпоративних стандартів, спрямованих на зміну ставлення персоналу до питань промислової безпеки. «Ефективним і соціально відповідальним рішенням стало запрошення в якості внутрішніх тренерів колишніх керівних працівників підприємств (нинішніх пенсіонерів). Цей підхід в аналізі компанії McKinsey «Формування майбутнього: вирішення соціальних проблем за допомогою бізнес-стратегії» був названий кращою світовою практикою. Сьогодні на підприємствах Групи Метінвест в якості внутрішніх тренерів працюють 53 людини. Протягом 2009-2010 рр. кращих практик у галузі охорони праці навчено більше 8 тис. осіб (64 890 людино-годин). Станом на жовтень 2011 р. кількість навчених в ході проекту співробітників компанії перевищила 19 тис. осіб», - йдеться в повідомленні прес-служби компанії.