ua en ru

"Метінвест" має намір закрити операцію з купівлі Шимановського родовища до середини липня

BlackIronInc. і Metinvest B.V. в рамках домовленості про здійснення стратегічних інвестицій і розвитку BlackIron (Cyprus) Ltd. погодили графік закриття угоди з купівлі Шимановського залізорудного родовища до середини липня 2013 р.

BlackIronInc. і Metinvest B.V. в рамках домовленості про здійснення стратегічних інвестицій і розвитку BlackIron (Cyprus) Ltd. погодили графік закриття угоди з купівлі Шимановського залізорудного родовища до середини липня 2013 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Метінвесту".

Закриття угоди передбачає перерахування групою "Метінвест" первинного фінансового внеску в розмірі 20 млн дол. у проект розвитку Шимановського залізорудного родовища за рахунок підписки на акції BKI Cyprus. Внесок буде здійснено чотирма рівними частинами, при цьому перша його частина в розмірі 5 млн дол. була сьогодні перерахована на рахунок BKI Cyprus. Планується, що 15 млн дол., що залишилися будуть перераховані трьома рівними частками - 15 травня 2014 р., 16 червня 2014 р. і 15 липня 2014 р. При отриманні кожного внеску компанії "Метінвест" будуть передаватися звичайні акції, відповідні приблизно 12% акціонерного капіталу. Завершення інвестування в повному обсязі забезпечить "Метінвесту" 49% в акціонерному капіталі BKI Cyprus. BlackIron зберігає за собою решту частки в BKI Cyprus і залишається відповідальною за управління розвитком проекту Шимановського залізорудного родовища.

"Ми раді досягнутої домовленості щодо строків початкового внеску і закриття угоди з "Метінвестом", в тому числі документального оформлення та отримання початкового внеску в розмірі 5 млн дол. Графік укладення угоди передбачає негайне виділення фінансування для подальшого розвитку нашого залізорудної проекту світового класу, при цьому реалізація угоди дозволить повністю забезпечити фінансування 49% необхідного капіталу пайового будівництва за проектом", - заявив президент і генеральний директор компанії BlackIron Метт Сімпсон.

"Метінвест" - вертикально-інтегрована гірничо-металургійна група, що управляє кожним етапом створення вартості для споживачів - від видобутку і переробки руди і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової сталевої продукції. Активи групи розташовані в Україні, Європі та США, збутова мережа покриває всі ключові ринки. Група "Метінвест" складається з двох виробничих дивізіонів: Металургійний і Гірничодобувний дивізіон дивізіон. На підприємствах групи працює близько 100 тисяч осіб, в 2013 році "Метінвест" справив 36,9 млн т залізорудної сировини, 11,4 млн т вугілля і 12,4 млн т сталі.

Основними акціонерами Metinvest B.V. (материнською холдинговою компанією групи "Метінвест") є група "Систем Кепітал Менеджмент" (71,25%) і компанія "Смарт-Холдинг" (23,75%).

BlackIron - це компанія, що займається розвідкою і розробкою залізної руди, що розвиває свій Шимановський проект з часткою 51%, розташований у м. Кривий Ріг. Даний проект включає запаси, що відповідають NI 43-101, з 645,8 млн т запасів корисних копалин, включаючи 355,1 млн т запасів з 32,0% вмістом загального заліза і 19,5% вмістом магнітного заліза і 290,7 млн т запасів з 31,1% вмістом загального заліза і 17,9% вмістом магнітного заліза, а також сировини з мінімальним промисловим вмістом магнітного заліза на рівні 10%. Крім того, проект включає 188,3 млн т мінеральних запасів з 30,1% вмістом загального заліза і 18,4% вмістом магнітного заліза.