ua en ru

"Метінвест" має намір інвестувати в Black Iron 536 млн дол

Компанія Metinvest B.V. ("Метінвест") має намір інвестувати 536 млн дол. у рамках угоди щодо здійснення стратегічних інвестицій та розвитку з компанією Black Iron (Cyprus) Ltd. (BKI Cyprus).

Компанія Metinvest B.V. ("Метінвест") має намір інвестувати 536 млн дол. у рамках угоди щодо здійснення стратегічних інвестицій та розвитку з компанією Black Iron (Cyprus) Ltd. (BKI Cyprus). Про це повідомляє прес-служба "Метінвест".

Зокрема, повідомляється, що Black Iron Inc. отримала четвертий і останній внесок в розмірі 5 млн дол. від компанії Metinvest B.V., таким чином закривши угоду.

Як відзначають в прес-службі, закриття угоди і виплата внеску в розмірі 20 млн дол. забезпечує "Метінвесту" володіння 49% в акціонерному капіталі з отриманням звичайних акцій компанії BKI Cyprus.

Повідомляється, що група "Метінвест" і Black Iron будуть володіти опціоном на участь у фінансуванні проекту Шимановського родовища залізних руд відповідно до їх пайової участі в компанії BKI Cyprus, або їх частка повинна буде розмиватися. Згідно з прогнозованими інвестиційними потребами, загальна сума інвестицій в проект складе 1 млрд 097 млн дол.

Група "Метінвест" - це вертикально інтегрована група металургійних і гірничодобувних компаній, контролює кожне ланка ланцюжка створення вартості від видобутку та переробки залізної руди до виробництва і реалізації напівфабрикатів і кінцевої продукції із сталі. У групу входять металургійні і видобувні виробничі підприємства, розташовані в Україні, Європі та США, а також мережа продажів, що охоплює всі ключові ринки.

Black Iron - канадська компанія з розвідки та розробки залізорудних родовищ, здійснює розробку належить їй на 51% Шимановського родовища, розташованого в Кривому Розі (Україна). Виміряні та обчислені запаси родовища оцінюються в 645,8 млн тонн, з яких виміряні запаси становлять 355,1 млн тонн з вмістом загального заліза 32,0% і магнетиту 19,5%, а передбачувані запаси - 290,7 млн тонн з вмістом загального заліза 31,1% і магнетиту 17,9%, при бортовому вмісті магнетиту 10%. Крім того, попередньо оцінені запаси родовища складають 188,3 млн тонн з вмістом загального заліза 30,1% і магнетиту 18,4%.